Hånd skåret

                                       Google ønsket motiv                                  
                                       tryk på billeder 

                                            jeg syntes jeg får de
                                            bedste resultater når
                                            jeg så også trykker
                                            clipart 
 gem billed på din computter
 
Nu kan du skalere billedet op eller ned så det passer i størrelsen

                                           
                                   Så kalkere jeg billedet af på bagepapir 

             så følger jeg stregen på udrullet fondant og skære efter fordybningen
                 den måde har jeg brugt til Elvis FCK og BIF logo og guitar
                 Metallica påskeharen og Shell


PinaColada creme

2     dl  kokosmælk
5     dl  fløde
160   g  sukker
170   g ds ananas
1          vaniliestang eller 2 tsk vanilie sukker
6     bl husblas


1. Læg husblas i blød i koldt vand
2. Hak fint eller blend ananas
3. Kog det hele let i 3 min (vaniliekornene 
    tages ud af stangen)
4. tilsæt husblas og rør det til det er smeltet 
5. Køl i mindst 4 timer
6 pisk cremen med et elpiskeris og den er klar til brug



Du kan fryse den
Du kan lave den 1½ til 2 døgn før du skal bruge den


kildeangivelse
Honlon86 KageCentralen

Viskestykke fiffet


For at undgå at kage vokser på midten, så væd et viskestykke eller et andet stykke bomuldstof i vand, så meget det stadig drypper lidt og læg det om bageformen.
Der må ikke være syntetisk stof i.
 Som regel vil det sidde fast af sig selv, men ellers bind en bomulds snor omkring.
 Ved kort bagetid omkring 40 min
fjerner jeg stykket efter 35 min.
Jeg tager enden af stykket inden i ovnen, og drejer formen rundt og "ruller" stykket af. Ellers kan du risikere at siden ikke er bagt . 
       SE VIDEO HER
Husk det forlænger bagetiden lidt. 

Dejen "størkner"/bager og bliver fast  når den bliver bagt. Dejen i kanten er den dej der FØRST "størkner"/bager. Dejen i midten er længst tid om at "størkne" så bagepulver har længer virketid der, og bruser mere op.

 Viskestykket gør at bagning bliver mere jævn. Yderlige fif og tricks er at bage på to bageplader, så er varmen også længer tid om at nå genmen bunden.
Det kan så gøre at kagen bliver brændt på toppen, der kan du så hive et langt stykke sølvpapir af folde dobbelt, og folde det som en harmonika og ligge oven på kagen den sidste bagetid, hvis det ser ud til at kagen bliver brændt. 
Endelig kan du købe bagesøm. De er også med til at fordele varmen jævnt.

Der er en vejledning med i pakken 










Så har jeg en Blog



Så har jeg en Blog! Jeg har endeligt ikke så meget at sige, men denne populære udtryksform, blev en god løsning på bland andet links og vejledning til min moster, der også lige er startet med at lave kager.
Jeg husker også dårligt, så det er lige så meget en "huskeblok" til mig selv.