sådan laver jeg bonderosen

               

Jeg har set en del toturials og syntes det her virker mere enkelt.
Den her er lavet af Wiltons fondant med tylosepuler i. Det er rullet så tyndt at man næsten kan se genmmen. Jeg laver kun få blade af gange , for de tørre hurtigt når det er så tyndt. Tandstikken er bare så jeg har bedre fat i bolden. De første lavede jeg uden tandstik.
Husk at de indereste blade kan man næsten kun se toppen af

Jeg har købt sættet ved Cup´Cake. Men det var det sidste af det mærke, men det her
ligner det meget Kitbox Peony/Bonderose Large



                                                  se   VIDEO







             

                    

Peony blomster udstikkere

Weekendens indkøb på Sjælland Cake Show har jeg fået "leget "med. Først den lyserøde som er lavet med Wiltons Ready to use Gum-paste, farvet med Wiltons pastafarve "rose".
Jeg har fejlagtigt troet at hvis man kom tyllose pulver i Wiltons fondant , så er det så godt som det samme som Wiltons Ready to use Gumpaste. Det er det ikke. Det kan rulles tyndere , det er lettere, det tørrer hurtigere. Skal jeg lave stor blomster for fremtiden så er Ready to use gumpaste det jeg vil bruge.
Den røde er så Wiltons fondant farvet med Wiltons "christmas red" og en smule "violet" for at farven bliver dybere. Jeg er jo mere vant til at arbejde med fondanten med tyllosepulver i, go det behøver ikke at gå lige så stærkt som med gumpasten før det er for tørt at arbejde med. Nå ja, den fik lige lidt rød dust farve "Chili red" 
til sidst, den var blevet lidt blank af at blive dampet. Det gør jeg for at farven ikke ser "tør" ud.
Den næsten hvide er igen Gumpaste, der skal lige øves mere i den, det er lidt anderledes at arbejde med end fondanten. så er der dustet lidt med "candy pink" øverst på bladene.
Udstikker er købt i CupnCake, det har jeg ikke prøvet at købe fra før, men vil da lige prøve inden for de nærmeste dage. Det var et "fysisk" køb, og de har den ike endu på hjemme siden.





vinter

en enkel Mud cake med lime creme og chokolade smørcreme.
20 cm i diameter og en portion mudcake. Chokoladesmørcremen var en rest jeg havde i fryseren.  Fondanten er Sweet Kitchen som over træk på kagen, og så har det været meningen at jeg skulle bruge Wiltons fondant til modellering af rosen. Men jeg kunne ikke rigtigt forstå at den var så vanskelig at få i "form". Jeg er kommmet til at ta SweetKichen fondant til modellering, så det er grunden til den var vanskelig.