reste/øve kage

Jeg var banankage(helles-banan-kage) tilbage fra weekenden og Oreo´s fyld, og jeg var ivrig for at øve en ny teknik så denne kage står nu i køleskabet.



håndbold kage til Rasmus

Så er en guldvinder vi har fat i Rasmus skal konfirmeres og han kan lide håndbold. Kagen er Mud-cake og fyldet er Oreo creme. Kagen er 30 cm i diameter og det passer med mudcake 2 gange.
håndbolden er helles-banan-kage som jeg gang op ½ gang så det var opskriften 1½ gang, men jeg tror ikke det var nødvendigt for jeg havde en del dej i overskud. Det er nu en lille hjerte kage i fryseren. Den bliver meget fast når den er kold så den er god til 3D kager.
Så er kagen malet med Rainbow dust colours og alkohol.
boldten er sat på en lille stykke udklippet krafigt kagepap og der er en dowel rod i midten af pappet.
Så skulle kagen på en køretur til syd Fyn fra Kastrup så den skulle være "transportsikker" så jeg håbede at 3 grilspyd kunne holde den RET tunge boldt. og jeg har fået melding om at det er lykkedes uden den trillede.





oreo er blendet godt

Det kunne godt ha været lidt mere dej i de halvrunde forme. Den hævede næsten ikke i kanten
dustfarver kan du købe her:
Sepcialkøbmanden
Specialkøbmanden
Halvkugleformen
og her:
Specialkøbmanden

Tyloselim



Jeg bruger vand til næsten alt der skal limes på eller sammen. Nogen gange der det en fordel, at der er lidt mere, eller lidt stærkere hold en når man bare bruger vand. Feks når det er meget tunge ting jeg skal have til at sidde fast på siden af kagen feks. Det kan også være meget tynde ting der let smelter når jeg bruger vand. Endelig kan det også være at det er en fordel at det tager lidt hurtigere fat. Man kan bruge pasteuriseret æggehvide, men jeg kan bedre lide tyloselim. Du kan købe det færdigbladet eller som jeg vil vise her, blande det selv.

Du skal bruge tylosepulver
                kogt koldt vand
                           en teske
en beholder der kan skoldes

1.  kog og køl en kop vand
2.  vask og skold beholderen
3.   1 tsk tyllosepulver i beholderen
4. 30 tsk kogt koldt vand

sæt den på køl et lille døgn og se om konsistensen er god.
syntes du den er for vandet, kan du give den en smule mere pulver
eller for tyk, så en smule mere vand og lad den så igen et døgn for at
jævne. men det er nu sjældent jeg har været utilfreds.
Den kan holde en uge på køl.

                                         link til video


tylosepulver



Justin igen

En stor kage 35 cm i diameter igen citronmåne ganget op 3 gange.
Hvor meget kage beregner+Fondant LINK
Det passede meget godt til 35 cm
Den er pyntet med JEM Bubble Frieze & side scroll
PME Daisy/Marguerite med plunger
Ferns & Dragonflies Wilton silicone mould
En bageform på 35 cm i diameter
Billedet af Justin er fra Kagedeko

Kagen er Citronmåne fra Kavlimad (Link) Husk viskestykke fiffet
og fyldet er Mette Blomsterbergs blåbærcreme med Jordbær istedet for (Link)
Kagen er så stor og her fik jeg god hjælp af TheMat igen
Se det udstyr jeg brugte her:
JEM -bubble frieze side scroll 2 dele
PME daisy marguerite
ferns dragonflies fondant and gum paste silicone mold
TheMat
bageform på 35 cm
kagedeko






en prinsesse eller to

Jeg har brugt Wilton silicone mould ferns &Dragonflies til sommerfuglene, de er så søde.
til de store blomster FMM 5 Petal Rose udstikker 35mm
Sløjfer til drapering fra JEM er så sød
Endelig er Städter dukke spyd som top
Städter Triffin-Tin klokke/kjole bageform til kjolen

Kagen er citronmåne og er en portion bagt i en springform på 22 cm
opskriften er her
husk viskestykkefiffet

Fyldet er Ala Mette Blomsterberg´s blåbærcreme bare med jordbær i stedet for
Opskriften er her







Her kan du se hvordan udstyret ser ud
link til Stader dukkespyd
link til 5 petal rose udstikker 35 mm
link til sløjfer til drapering sæt
Link til kjoleformen