Sommerbryllup

Igen citronmåne og ala Mette Blomsterbergs blåbærcreme med jordbær denne gang og de to små hjerter er Helle´s banan kage og skumbanan fyld, hvor jeg denne gang kun brugte 2½ blad husblas og det fungerede godt.
Den største af kagerne er bagt i en form på 30 cm i diameter og bundene er bagt hver for sig. Det passede med en protion til en bund, god nok en lidt høj bund. den næste kage er15 cm og blev højere en hvad jeg lige havde planlagt, næste mod toppen er så 22 cm en lille 5 og den øverste er 13 cm
Blomsterne er peony udstikker peonycutter købt hos cupncake men jeg købte vist den sidste
dobbelt hjerterne er JEM side cutter Dinkage
dekorationen på den store kage er også fra JEM. JEM købt ved Kageoplevelser men jeg købte vist den sidste
JEM Bowcutter (jeg kan rigtigt godt lide JEM)



 




Städter bageramme

Städter bageramme eller "bagering" er smart. Du kan tilpasse størrelsen og den fylder ikke noget når  man ikke bruger den frem. Jeg har brugt den til alle de firkantede kager der er på bloggen.
For at holde dejen inde i rammen så ligger to stykker bagepapir i der er klippet så det passer til bredten af formen, og så , så langt at det når op ad kanten og kan bukkes over kanten.
 
Kanten er 7 cm høj, så længdten + 7+7 og så skal den jo lige kunne bukkes over kanten, så i alt ligger jeg 20 cm til længden. Det var længden, bredten er så 25 cm. Så 50x25 skal det stykke være.
Den anden led er så 30 cm bred og 25+20 lang.  30X45
                           Link til video

Det bedste er næsten at den ikke fylder så meget i skabet :)




kageoplevelser.dk





Pindsvin på bålet

Jeg er vild med pindsvin, jeg syntes de er så søde. Jeg har selv et afrikansk hvidbuget dværg pindsvin, (ja du hørte rigtigt, det hedder de) :D Man må ikke holde vilde dyr i Danmark som kæledyr nemlig.
Hvert får til Sankt Hans aften bliver der 1000 vis  af små pindsvin brænd ihjel eller får svære forbrændinger for de syntes det er sådan et godt gemmested med sådan en bunke brædder og grene der for nogen vedkommende har ligget der et stykke tid. Så let lige et bræt eller to for at se om der gemmer sig pindsvin inden i tænder Sankt Hans bålet og jag pindsvinet væk og brænd heksen i stedet for. :)

                  pindsvin video


Verdens bedstebrød med surdej



1    dl. surdej
2  tsk. salt
½    l. vand
1     l. mel

en skål

1. surdej salt vand mel røres rundt til alt melet er vådt
2. Det stilles til hævning i 8 til 12 timer
3. Det bliver slået ned i skålen enten med en dejskraber eller med
en palet, sådan en man vender pandekager med.
4. Lad det hæve igen 1 til 2 timer.
5. efter ½ til 1 time tænd ovnen på 250 grader og stil gryden ind i ovnen.
6. vend dejen ned i den varme gryde og bag i 30 min med låg på
7. ta låget af og bag 5 til 15 min på 230 grader.
8. vend brødet ud af gryden straks efter bagning

                                Video

Dejen behøver ik at se så hævet ud som på videoen.
Du finder hurtigt ud af at hævetiden er meget fleksibel. Typisk sætter jeg mit brød over mellem kl 18 opg 21 og bager mellem 0700 og 1100. Kommer der noget i vejen for din bagning, så sæt dejen i køleskabet.
Skal det gå lidt hurtigt, så sæt dejen lunt.
Du finder også hurtigt ud af det betyder ikke så meget om dejen er meget våd eller meget fast. Det kan godt svinge lidt.
De kan bruge alle mulige slags mel.
Min ynglings i øjblikket er 3 dl groft rugmel og resten hvedemel
DU kan bruge kærner i og på brødet
Jeg har udvandet rugkærner, den ene gang lidt for meget.Der blev brødet "vådt" husk at reducere vandet lidt.
du kan bruge gulerødder i og majs og tørret frugt
med 2 spsk ahornsirup

3dl. mejsmel en håndfuld mejs og resten hvedemel

2dl. groft rugmel 1 spsk birkes1spsk sesamfrø 1 håndfuld græskarfrø i dejen 
3 dl. groft rugmel resten hvedemel


2 dl groft rugmel 1 dl maltmel 7 dl hvedemel
kun rugmel 9½ dl. og 1 dl. maltmel


 kilde er
 kvalimad.dk verdens bedste brød
 og Kvalimad´s surdej