En god begynder rose


Jeg har prøvet at lave roser på flere forskellige måder. Det er forskelligt hvilken en fremgangsmåde folk syntes er lettest. Jeg syntes denne måde er den letteste. Den er god for den kræver ikke så meget udstyr og den er når den er færdig lige til at stikke i kagen.
Jeg viser i videoen hvordan jeg gør med et FMM rosenblad udstikker men du kan bruge en rund udstikker eller feks. et snapseglas til at stikke dine blade ud med.
Start med en rose der ikke er for stor, udstikkeren jeg bruger er 3,5x3 cm, det er en god størrelse.
Man kan jo gøre mere eller mindre ud af en rose, men exempelet viser nybegynderen hvad man skal koncentrere sig om, så kan alt det "fancy" komme når man har prøvet et par gange.
Størrelsen er en god begynder størrelse. både en større og en mindre rose er lidt mere bøvlet at arbejde med. Jeg bruger Wilton´s fondant. Det er en god All Round fondant, med tylosepulver i. Du kan også købe rigtig flowerpaste eller gumpaste, men som begynder er wiltons og tylose pulver en bedre løsning.

Du skal bruge:
Wilton Shaping foam   eller en ubrugt ren skuresvamp
Basis modelleringsæt   
rose petal sæt              eller et glas i passende størrelse ik for stort
rulleunderlag                eller bagepapir
Wilton fondant
Tylose pulver
pensel                          eller din finger med lidt vand på
sliplet kagerulle
majsstivelse og en ren ubrugt makeup pensel
runde tandstikker
flamingo til at stille blomsten til tørre i, ellers brug en ren ubrugt skuresvamp
evt nogle skeer

                                 begynder rose Video



1 Dagen inden du har tid til at lave roserne så tag fondant svarende til 2 hønseæg fra. Ælt 1 tsk. fuld tylose pulver godt ind i fondanten. Pak den tæt ind i husholdningsfilm og lad den hvile mindst en time.

2. som vist på videoen, rul 5 små dråber på størrelse med en kikært, buttede i bunden, klem den lidt fast. Det er der bladet har mest fæste og lad dem tørre mindst 4 timer, de skal kunne tåle lidt press. Fugt evt. spidsen af tandstikken.

3. ta en klump fondant med det iblandet tylosepulver på størrelse med en golfbold eller lidt mindre og ælt den "varm" og rul den ultra tyndt ud. Ruller du mere ud på en gang risikere du at fondanten bliver for tør at arbejde med. Der er til ca 2-3 roser, alt efter hvor mange blade du sætter på.

4. Stik bladene ud og vend om, så bagsiden er opad, så får du en pænere kant. Start med et let tryk og øg det medens du kører udstikkeren rundt på bordet, det er for at undgå små "trævler" på kanten. Kommer de alligevel, så pres lidt på kanten med fingeren.

5. Kør dit ball tool rundt i kanten af bladet så det krøller lidt. Tryk moderat, du lærer hurtigt om det er for hårdt eller for blødt. Om det krøller/friller mere eller mindre er ikke af den store betydning, det kommer an på hvordan du vil ha hvordan rosen ser ud.

6. Bladet skal tørre lidt nu, og det er svært at forklare, det må ikke blive for tørt, så knækker det og er svært at forme, det må heller ikke være for vådt, så "klasker" det lidt sammen når du kommer vand på, det er følsomt når det er så tyndt. Ca 10 til 20 min skal det hvile og du kan med fordel ligge det til hvile i en ske, men det er ikke nødvendigt. Det er mere de større blade hvor det kommer til at betyde noget.

7.  Fugt dråben i bunden  og bladet i bunden siderne og lidt i midten. Sæt det første blad helt tæt til dråben, så det ligner en knup. Pres det tæt til bunden af dråben

8.  De følgende blade lidt forskudt af hinanden. Det er vigtigt at bunden af bladet sidder trykket helt tæt til dråben, det er der "holdet" er. Husk at når du sætter din blomst i kagen, så man man ikke se bunden af blomsten.

9.  Kik på rosen og vurder hvor det næste blad skal sidde. Jeg bruger at overlappe. for det meste ligger jeg bladene oven på, men en gang i mellem ligger jeg bladet under det forrige. Det er det jeg bruger videoen til at vise hvordan jeg ligger bladene på.

10. Lav ikke hele blomsten på en gang, lav ca halvdelen og stil den til hvile, ellers risikere du at den bliver for tung og bladene glider af. Laver du en rose med mange blade på, så sæt de sidste lidt højere på dråben.

       

                                                                                                                                                                                   

Romantisk bryllupskage

Kagen er "Min chokoladekage" fra Specialkøbmaden fyldet er jordbærcreme med jordbær fra far´s have. Så har jeg igen prøvet Chokolade ganache opsmørring, og den er stadig noget stiv at arbejde med. Jeg lavede ganache af et kilo chokolade, og der er ikke smurt særligt tykt op, til gengæld er der en "pølse" ved hvert lag, for at holde på fyldet. og der er måske ganache tilbage til en kage på 10-13 cm i diameter. Den nederste kage er 20 cm i diameter og den øverste er 13 cm i diameter.



pastafarver er Sugarflair Navy
                      Wiltons- Rose
Roserne er dustet med
 Rainbow dust, Pink candy

 petunia er dustet med
 Rainbow dust Bright Navy
 Sugarflair Primrose

Rosen bladene er farved med
først med pastafarve og så
dustet med
Sugarflair Forest green
Sugarflair Aubergine 

De gule blomster er fra
Wilton blomster udstikker sæt

De lysegrønne blomster er
blossom sugar art, Hydrangea

Duerne er fra PME
Sommerfuglene er fra
JEM
og kanten på buret er
fra Stader
perlerne er fra
First Impression
dustet med
edible art
                              Endlig er chokoladen fra Callebaut


Blomster på tråd

Jeg har længe villet i gang med at lære at lave blomster på tråd. Så jeg meldte mig på et kursus og tænke at så måtte jeg få det bedste ud af det. Men Susan Tarren og hennes tro væbner Barbara Fox var dygtige at vejlede selv 100% nybegyndere som mig. Ud over det var de søde og sjove, og holdet havde det sjovt.




Det blev afhold hos Specialkøbmanden i Rødorve af LOCA Cake Classes.

Loca Cake Classes på FaceBook

Susan Tarren på FaceBook

ferie kage til manden

Manden skal på ferie nu og jeg var ivrig for at prøve nogen af mine nye JEM produkter. Sidst jeg prøvede chokoladeganache blev den for flydende, pga den hvide chokolade og nu for fast. Her har jeg brugt mørk chokolade. Jeg kunne godt smøre den op, men det var bøvlet og tit røg der store kurmmer ud af kage fordi ganachen bare rullede af igen. Og den virkede grynet. NÅ det kan være jeg finder en bedre opskrift?






Stol udstikkeren er købt ved Frederiksbergkøbmanden
musling mould fra Specialkøbmanden
koral og bølger mould fra kageoplevelser
Dråbeformudstikker fra  Kageoplevelser

mit bryllup

Min hukommelse er ikke så god, så de sidste kager har jeg glemt at tage billeder af. De her billeder er heller ik nogen jeg har taget, men fået dem tilsendt.
Jeg ville ikke lave en pyntet kage med fyld til mit eget bryllup, så ville jeg være alt for træt. så det blev en "skærekage" med chokolade ganache. som pynt med is til.
Den opskrift jeg havde fundet kunne så ikke bruges som hvid chokolade den blev for løbende. Nå men den smagte meget godt.
Jeg havde lavet en dummie som vi havde tænkt på at lave sjov med. Min mand skulle bære den ind og så tabe den. Han bare den og den vippede lidt og et GISP gik genmmen familie og venner. :D Han tabte den ikke helt, det det var mega sjovt bare med det gisp.