Moulds


Jeg bruger kun Wiltons fondant i moulds, det syntes jeg er nemmeste at arbejde med. Jeg ælter lidt Maizena majsstivelse, det gør den lidt letter at arbejde med.
En bred kniv er lettere at arbejde med. Det er lettere at holde den rigtige vinkel end med en smal kniv, og fondanten klistre ikke så sammen igen lige efter hvor man har skåret.
Så Maizena på kniven gør også at fondanten ikke klistre sammen igen.  Kniven bliver vasket efter hver gang, for der skal ikke sidde små rester af fondant på kniven, det gør det vanskeliggøre det en del.

SÅ er det lige det med at finde vinklen, lige der hvor man ikke skærer ned i moulden, men hvor der ikke er for meget overskydende fondant oven på formen. Den kan jo trimmes lidt bagefter.
Altafgørende er at man saver sig genmen, ikke presse.

                             Se video HER




Tapiren Tabita

Citronmåne med Mette Blomsterbergs creme med hindbær i stedet for blåbær. Den er smurt op med Warren Brown's Italian Meringue Buttercream.

Så er der næsten udelukkende brugt Wiltons produkter til pynten.
Ferns and dragonflies fra Wilton
og blomsterne er fra et sæt jeg prøvede på et kursus hos Specialkøbmanden og blev helt vild med det meget grafiske udseende. Og da tapiren blev meget grafisk at se på syntes jeg resten også skulle være stiliseret og grafisk.  Wilton Gum Paste Blomster udstikkersæt Et fantastisk godt køb.
bogstaverne Städter bogstavudstikkere
Nodelinjerne er fra strip cutter JEM  og noderne er fra FMM