Perfekt "svampe"kage

Som "opfinderen" Ann Reardon skriver, har hun, som jeg selv prøvet en del sponge cakes. De har enten været for "seje", tørre, søde, æggede eller andet. Den bliver kun bedre af at blive frosset.


(160 grader i 55 til 60 i 20 cm forme)
(130 grader i varmluft) i 55-60 min
obs. æggene skal deles i blommer og hvider.

Det tørre:
 330         g.    sukker             1½ cups
 300         g.    mel                 2    cups
     1    spsk.    bagepulver
     1½    tsk.    gelatinepulver 7,5 g.
       ½    tsk.    salt

Det våde:
 125     ml.   olie                      ½ cup.
     7             æggeblommer
 250     ml.   vand                     1 cup

æggehviderne:
     7            æggehvider
      ½   tsk.  creme of tartar, eller 1 tsk. hvid eddike

  1.  Tænd ovnen på 160 grader, eller 130 grader på varmluft.
  2.  Klip bagepapir så det passer i bunden af din bageform.
  3.  Pisk det tørre godt sammen med et håndpiskeris, og lav en          fordybning i midten.
  4.  Hæld olie, æggeblommer og vand i fordybningen i den                 rækkefølge, og sæt den til side.
  5.  Æggehviderne og creme of tartar piskes stive
  6.  Det tørre, med olie, æg,vand blandingen røres/piskes let             sammen. Det må ikke piskes for meget.
  7.  Vend de stive æggehvider i dejen, af 3 omgange.
  8.  Hæld dejen i 2 bageforme på 20 cm med bagepapir i                    bunden. De skal ikke smøres med fedt.
  9.  Bag dem i midten af ovnen på 160 grader i 55 til 60                      minutter. (bagetiden er vejledende)
10.  Tag formene ud og lad dem køle i 15 minutter og vend så             formene på hoved og lad den køle helt af
        inden du skærer den fri af formen.


Jeg har ladet den køle på bunden, og det gik nu fint, den er stadig lige så luftig.
Jeg har prøvet som hun skrev at hele køletiden skulle være på hovedet, men det var med et lidt dårligt resultat, så jeg venter lidt med at sætte formen på hovedet.
Hun bruger også mere salt, 1 tsk, men jeg kan bedre lide den med ½ tsk eller bare et knips.

Kilde: How to cook that, Perfect Sponge Cake Recipe
           Hun har også lavet en video

 x1½:

  495     g. sukker                 (3 cups)
  450     g. mel                      (4 cups)
    1½ spsk. bagepulver
 2 1/4  tsk. gelatinepulver
     ½  tsk. salt

   87,5  ml.  olie  (en halv+en kvart cup)   eller 150 g.
   10           æggeblommer
   375   ml. vand (en hel+en halv cup)

   10    æggehvider
   1 tsk creme of tartar

(en portion, i form på 24 1/2cm giver to gode bunde)





Moderne bryllupskage

Kagen er inspirret af indbydelsen. Kagen er Perfect Sponge Cake, som er min ny absolut ynglingsopskrift. Fyldet er en "hjemmegjort" opskrift med passionsfrugt pure´, købt ved Frederiksbergkøbmanden, baseret på Mette Blomsterbergs blåbærcreme. Det er så svært at få fat i passionsfrugter hele året rundt, og jeg elsker dem. Så er der også jordbærfyld i, med jordbær fra fars have med de gamle sorter med rigtig god smag i.
Jeg har brugt den nye fondant fra Wilton. Den skal jeg nok blive rigtig glad for. Dens helt store force er mould arbejde. Aldrig har det været lettere at lave perler i mould. Ik noget med at blande noget som helst i eller noget som helst. Lige fra pakken, forme til pølse, og i moulden..PUF ...perler genialt.
Så er der roser, bonderoser og hortensia fra Wilton Gum Paste Blomster udstikkersæt. Det er et genialt sæt som jeg kun kan anbefale både nybegynderen og den mere øvede dekodame. Jeg valgte den Hortensia, for at holde det lidt tegneserie moderne look på kagen.









rester og teste

Så havde der igen akkumuleret sig en del kage i fryseren. Så kunne jeg jo lige teste en opskrift på at gøre smørcreme hvider.
How to Make Your Buttercream Ultra White

Den blev klart lidt hvider, men ik ultra hvid. Det tager lang tid at fordele den meget lille mængdte blå pastafarve og man kan se ben begynder at blive mere hvid. Jeg kom farve i af tre omgange og sidste omgang begyndte man at kunne se det gik den forkerte vej igen med farven.
Det kan være fordi amerikaners og englændernes smør, ikke er lige så gult til at starte med som vores.
Så ville jeg se om det var letter at farve den "ultrahvide" smørcreme i anden farve. Det var det samme. Alt dette kom så klubben til gode for så var der prøve kage.






Velkommen hjem

Karinas den lette. Den drillende for første gang med at blive vulkankage på trods af viskestykke. Jeg vil næste gang prøve at bage den med mine bagesøm købt ved Fredriksbergkøbmanden.
Jeg ville kun bruge smørcreme mellem lagene med karamelsmag. Det var noget af et hit.
Der brugte jeg Karameltrøffel opskriften med 1 dl  af hver ingridiens og den blev kogt godt tyk, så tyk at den da den var kølet ikke kunne hældes. Så lunende jeg den i microbølgeovnen, men kun så den lige nøjagtig blev flydende, den skulle jo ikke smelte smøret.
Fondanten er SatinIce bogstaverne er Block Upper Case Clikstix
maguritterne er PME Sunflower/Daisy/Gerbera plunger udstikkersæt, 3 dele