julen er hjerterne´s tid

en lille kage på 15 cm. Jeg fik lige en ide, som jeg måtte prøve. Teknikken skal  nok lige finpudses, eller håndelaget lige findes så der ikke kommer "flossede" kanter.


6 kommentarer :

 1. Sød kage :o)

  "Flossede" kanter kan godt reddes og gøres pæne. ;o) Anvend en pensel til at skubbe/trykke "flosserne" ind mod kanten.

  SvarSlet
 2. Hjerterne er ikke stukket ud og lagt på den hvide fondant. De er stukket ud af den hvide fondant så den røde fondant underneden er blevet blottet, så flosserne er i bunden af udstikningen. Det var sværere at redde end når man står med et udstykket hjerte i hånden.
  Ellers har jeg ikke problemer med at udstukket former.
  Men jeg tror måske det er et spørgsmål om toldmodighed og lige vente på at fondanten er "kølet" lidt ned før jeg stikker ud.

  SvarSlet
 3. Kan godt se at hjerterne er stukket ud i den hvide fondant. ;o) Har selv lavet noget lignende. Nogle af dem blev desværre ikke så pæne, selvom fondanten havde ligget lidt, efter den var rullet ud. Dem med flossede kanter klarede jeg med pensel, inden stykket blev lagt på kagen.

  Synes i øvrigt at alle dine kager er rigtig flotte. :o)

  SvarSlet
 4. Jeg kunne ikke få det ønskede resultat ved at stikke hjerterne ud først, så det gjorde jeg efter det sidste lag hvidde fondant var lagt på.
  Først årøvede jeg at stikke hjerterne ud inden fondanten blev lagt , men det kunne jeg slet ikke, det blev strukket ud af form, ligemeget hvor forsigtig jeg var.
  Det er ikke alle der kan se det er omvendt
  Hvis jeg har flossede kanter (det er sjældent) så bruger jeg bare fingerne

  SvarSlet
 5. Så er jeg med. ;o) Med fondanten siddende fast på mit bageunderlag vendte/lagde jeg stykket over på kagen, så blev hullerne i fondanten ikke trukket ud af facon. Der blev lidt på siden, men det kunne forsigtigt rettes. Jeg smører mit underlag med et tyndt lag palmin og "polerer" efter med et stykke køkkenrulle, inden jeg ruller fondanten ud.

  SvarSlet
 6. smart.. det må også prøves.... så mange ide´er , så lidt fondant :D

  SvarSlet