En god begynder rose


Jeg har prøvet at lave roser på flere forskellige måder. Det er forskelligt hvilken en fremgangsmåde folk syntes er lettest. Jeg syntes denne måde er den letteste. Den er god for den kræver ikke så meget udstyr og den er når den er færdig lige til at stikke i kagen.
Jeg viser i videoen hvordan jeg gør med et FMM rosenblad udstikker men du kan bruge en rund udstikker eller feks. et snapseglas til at stikke dine blade ud med.
Start med en rose der ikke er for stor, udstikkeren jeg bruger er 3,5x3 cm, det er en god størrelse.
Man kan jo gøre mere eller mindre ud af en rose, men exempelet viser nybegynderen hvad man skal koncentrere sig om, så kan alt det "fancy" komme når man har prøvet et par gange.
Størrelsen er en god begynder størrelse. både en større og en mindre rose er lidt mere bøvlet at arbejde med. Jeg bruger Wilton´s fondant. Det er en god All Round fondant, med tylosepulver i. Du kan også købe rigtig flowerpaste eller gumpaste, men som begynder er wiltons og tylose pulver en bedre løsning.

Du skal bruge:
Wilton Shaping foam   eller en ubrugt ren skuresvamp
Basis modelleringsæt   
rose petal sæt              eller et glas i passende størrelse ik for stort
rulleunderlag                eller bagepapir
Wilton fondant
Tylose pulver
pensel                          eller din finger med lidt vand på
sliplet kagerulle
majsstivelse og en ren ubrugt makeup pensel
runde tandstikker
flamingo til at stille blomsten til tørre i, ellers brug en ren ubrugt skuresvamp
evt nogle skeer

                                 begynder rose Video1 Dagen inden du har tid til at lave roserne så tag fondant svarende til 2 hønseæg fra. Ælt 1 tsk. fuld tylose pulver godt ind i fondanten. Pak den tæt ind i husholdningsfilm og lad den hvile mindst en time.

2. som vist på videoen, rul 5 små dråber på størrelse med en kikært, buttede i bunden, klem den lidt fast. Det er der bladet har mest fæste og lad dem tørre mindst 4 timer, de skal kunne tåle lidt press. Fugt evt. spidsen af tandstikken.

3. ta en klump fondant med det iblandet tylosepulver på størrelse med en golfbold eller lidt mindre og ælt den "varm" og rul den ultra tyndt ud. Ruller du mere ud på en gang risikere du at fondanten bliver for tør at arbejde med. Der er til ca 2-3 roser, alt efter hvor mange blade du sætter på.

4. Stik bladene ud og vend om, så bagsiden er opad, så får du en pænere kant. Start med et let tryk og øg det medens du kører udstikkeren rundt på bordet, det er for at undgå små "trævler" på kanten. Kommer de alligevel, så pres lidt på kanten med fingeren.

5. Kør dit ball tool rundt i kanten af bladet så det krøller lidt. Tryk moderat, du lærer hurtigt om det er for hårdt eller for blødt. Om det krøller/friller mere eller mindre er ikke af den store betydning, det kommer an på hvordan du vil ha hvordan rosen ser ud.

6. Bladet skal tørre lidt nu, og det er svært at forklare, det må ikke blive for tørt, så knækker det og er svært at forme, det må heller ikke være for vådt, så "klasker" det lidt sammen når du kommer vand på, det er følsomt når det er så tyndt. Ca 10 til 20 min skal det hvile og du kan med fordel ligge det til hvile i en ske, men det er ikke nødvendigt. Det er mere de større blade hvor det kommer til at betyde noget.

7.  Fugt dråben i bunden  og bladet i bunden siderne og lidt i midten. Sæt det første blad helt tæt til dråben, så det ligner en knup. Pres det tæt til bunden af dråben

8.  De følgende blade lidt forskudt af hinanden. Det er vigtigt at bunden af bladet sidder trykket helt tæt til dråben, det er der "holdet" er. Husk at når du sætter din blomst i kagen, så man man ikke se bunden af blomsten.

9.  Kik på rosen og vurder hvor det næste blad skal sidde. Jeg bruger at overlappe. for det meste ligger jeg bladene oven på, men en gang i mellem ligger jeg bladet under det forrige. Det er det jeg bruger videoen til at vise hvordan jeg ligger bladene på.

10. Lav ikke hele blomsten på en gang, lav ca halvdelen og stil den til hvile, ellers risikere du at den bliver for tung og bladene glider af. Laver du en rose med mange blade på, så sæt de sidste lidt højere på dråben.

       

                                                                                                                                                                                   

4 kommentarer :

 1. Hej, først og fremmest vil jeg sige, WOW nogle flotte kager du laver! Det er jo helt vildt så dygtig du er. Håber jeg en dag kan komme op på dit niveau! :)

  Er det bedre at bruge købe fondant til figurer, blomster osv? Holder det bedre end hjemmelavet fondant?

  SvarSlet
 2. Mange tak :) Hemmeligheden er, at finde ud af hvad man kan få til at fungere, og undgå alle de ting men er dårligt til på kagen :D
  Hvis du laver den selv, så kom lidt tylosepulver, jeg tror det er en tsk, pr. 250 g fondant der er bedst

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange laver der engen gumpaste, altså putter tylose pulver i, og jeg har ikke indtrykket af det det holder dårligere. Jeg har ikke selv lavet gumpaste men ved at mange gør det. MomsesUnivers er rigtig god at have under fortrukne :) tjæk hennes opskrifter på fondant og gumpaste ud. :)

   Slet
  2. http://momses-univers.blogspot.dk/search/label/Fondant

   Slet