Moulds


Jeg bruger kun Wiltons fondant i moulds, det syntes jeg er nemmeste at arbejde med. Jeg ælter lidt Maizena majsstivelse, det gør den lidt letter at arbejde med.
En bred kniv er lettere at arbejde med. Det er lettere at holde den rigtige vinkel end med en smal kniv, og fondanten klistre ikke så sammen igen lige efter hvor man har skåret.
Så Maizena på kniven gør også at fondanten ikke klistre sammen igen.  Kniven bliver vasket efter hver gang, for der skal ikke sidde små rester af fondant på kniven, det gør det vanskeliggøre det en del.

SÅ er det lige det med at finde vinklen, lige der hvor man ikke skærer ned i moulden, men hvor der ikke er for meget overskydende fondant oven på formen. Den kan jo trimmes lidt bagefter.
Altafgørende er at man saver sig genmen, ikke presse.

                             Se video HER
4 kommentarer :

 1. wow, det ser så nemt ud at det skal prøves. Jeg har flere af Wiltons moulds men får dem brugt alt for lidt.......fordi det ikke er så nemt at få pænt. Men din metode skal helt sikkert prøves af

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg jeg har også prøvet en del forskelligt efterhånden. Med alt er det noget med lige at finde den rette konsistens på fondanten. Både for blød og varm eller for stiv og kold er noget skidt :)

   Slet
 2. Super med den video :)
  Har du brugt tylose eller kun Maizena i fondanten?

  SvarSlet
 3. Jeg har kun brugt Maizena, jeg har prøvet et par gange med tylosepulver, men jeg syntet ikke at det gorde det nemmer. Med kun Maizena bliver fondanten lidt mere "gummiagtig" med tylosen bliver den mere hård.

  SvarSlet