Icing-frosting sprog forvirring


"Icing" og "frosting" er en fællesbetegnelse for hvad du han smøre en  kage op med, og/eller pynte med.
Det kan være rigtigt mange ting som også hver især kan variere meget. Der er også forskelige fremgangs måder at lave de enkelte opskrifter på.
Beslægtet er udtrykket "Topping", det bliver typisk brugt når der er tale om cupcakes. Det kan også være mange forskellige typer. Når vi taler om pyntede kager så bruger vi icing til at gøre kagen lige med skarpe kanter og for at beskytte fondanten mod fugt fra fyldet.  Der er det mest almindeligt at bruge smørcreme eller chokolade ganache.
I Danmark har det været mest almindeligt, at bruge flødeskum og glasur, lavet med vand og flormelis som "icing", end til nu.

Buttercreme = Smørcreme
Der er flere, og de kan tilsættes smag på mange måder.
Italian meringue buttercream 
Swiss meringue buttercream
French buttercream
shortening  buttercream  (palminsmørcreme, forkortet PSC)  I DK er det vegetabilske fedtstof vi bruger cheese buttercream frosting                                                     I U.S. og U.K. er der flere at vælge af
White Chocolate Cream Creese Buttercream
White Chocolate Buttercream
Simpel buttercreme
Dansk smørcreme

Chokoladeganache
Igen  mange fremgangs metoder og varianter, rørt, pisket med eller uden fedt, tilsat smag
1:1 chokolade ganache
wiped chokolad ganache
på tre måder

Flødeskum
Danmarks mest almindelige icing til nu. Den kan jo også tilsættes smag på mange måder, med vanille , så kalder de det i U.S. chantilly creme. Chokolade bær tørrede eller frosne, eller alkohol.
Flødeskum, og en alternetiv måde at lave det på her.
Her bliver vist forskellige de forskellige ting der kan sætte smag på din flødeskum.

Glasur
Det er nok den mest præcise oversættelse af frosting.
Endnu en frosting/topping vi har brugt længe i DK. Florsukker tilsat kogt vand. Gik bølgerne højt, så kom vi romessens, kakao eller citron i. Den kan igen tilsættes mange forskellige smagsstoffer.
En tæt beslægtet glasur er sprøjteglasur som vi kendte fra kransekagen lavet med florsukker og æggehvide.

Sprøjteglasur
Ikke en ukendt frosting i DK. Den kan også laves på mange måder. Rørt sammen med en ske, eller pisket med Kspade eller piskeris. Den kan laves med eller uden, citron creme og tartar eller salt. Igen rigtigt mange bud på hvordan den kan laves. Den kan også laves med æggehvidepulver, det er en fordel hvis du skal sprøjte meget detaljeret. Den bliver lettere jævn.

Cremer/mousse
Man kan også bruge cremer til at pynte dine kage og cupcakes med. Det bedste eksempel jeg kan komme på er Mette Blomsterbergs chokoladekage med blåbær creme.

Der er et utal flere exelemper på glasur/frosting/topping, men jeg håber du er lidt mindre forvirret over de de ord der bliver brugt, lidt i flæng rundt omkring. Det er ikke nemt at adoptere et nyt "kage sprog" især fra U.K. og U.S. mest hvor begreberne også som her i DK er noget blandede. Det gør det heller ikke letter at det samme ord bliver brugt til flere forskellige produkter, både på engelsk og dansk.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar