Viskestykke fiffet


For at undgå at kage vokser på midten, så væd et viskestykke eller et andet stykke bomuldstof i vand, så meget det stadig drypper lidt og læg det om bageformen.
Der må ikke være syntetisk stof i.
 Som regel vil det sidde fast af sig selv, men ellers bind en bomulds snor omkring.
 Ved kort bagetid omkring 40 min
fjerner jeg stykket efter 35 min.
Jeg tager enden af stykket inden i ovnen, og drejer formen rundt og "ruller" stykket af. Ellers kan du risikere at siden ikke er bagt . 
       SE VIDEO HER
Husk det forlænger bagetiden lidt. 

Dejen "størkner"/bager og bliver fast  når den bliver bagt. Dejen i kanten er den dej der FØRST "størkner"/bager. Dejen i midten er længst tid om at "størkne" så bagepulver har længer virketid der, og bruser mere op.

 Viskestykket gør at bagning bliver mere jævn. Yderlige fif og tricks er at bage på to bageplader, så er varmen også længer tid om at nå genmen bunden.
Det kan så gøre at kagen bliver brændt på toppen, der kan du så hive et langt stykke sølvpapir af folde dobbelt, og folde det som en harmonika og ligge oven på kagen den sidste bagetid, hvis det ser ud til at kagen bliver brændt. 
Endelig kan du købe bagesøm. De er også med til at fordele varmen jævnt.

Der er en vejledning med i pakken 


11 kommentarer :

 1. Hejsa hvordan kan man bage mud cake med viskestykket når man ik må åbne ovnen de første 50 min mvh Nathalia :o)

  SvarSlet
 2. Hej Nathalia .
  Godt set som punkt nummer et :O). Du må gerne se til Mud-cak´en efter 40 min, nogle gange har min Mud været færdig efter 40 min , hvis den er lav. Det er for en sikkerheds skyld jeg har sat 50 min på, hvis den var i en meget lille form. Jeg bliver nød til at tænke på næsten alle eventuller når jeg skriver tider.
  Jeg STINKER til at bage eller bare at lave mad generelt, så jeg har fundet de mest idiot sikre opskrifter :D .
  De er lette at lave smager godt og er næsten umulige at "ødelægge", så ingen af de opskrifter jeg bruger er "sarte".
  Mudcakén er så ikke slem til at vokse på midten som feks marzarinkagen er.
  opskrifterne når du kun laver en protion, i en normal bageform vil ha "sat"sig efter 40 min.

  SvarSlet
 3. Hejsa igen tak skal du have, nu har jeg bagt den.Brugte en str 26 form. Den blev desværre ikke som forventet, skal der virkelig ikke mere mel i ??? der er ikke selvhævende mel i..men kan godt se der både er bagepulver og natron som i selvhævende mel, men ingen salt (ved ikke om det har betydning) troede der skulle 150 gr mel af hver, el 300 gr alm, nu der er natron og bagepulver i...Men er meget glad for din side den er super kigger herind næsten hver dag...Dejligt man kan skrive uden at skal være logget på dit og dat ;o) Mange tak for dit hurtige svar Mvh Nathalia

  SvarSlet
 4. Velbekomme :)
  Jeg har en opskrift på selvhævende mel på siden, men jeg bruger den til caramel mudcupcake.
  De fleste mud cake opskrifter er MED selvhævende mel, men ikke denne her.
  Mængden er rigtig. Hvis du ser Etyde kagen s´kan man næsten fornemme den ikke er ret høj, og den er bagt i 24 cm. Den er desuden uden fyld. (jeg undrede mig selv over den lille mængte mel da jeg startede)
  Jeg ville prøve med 1½ portion med en form på 26 cm, Jeg kan se jeg har skrevet 30 cm to bunde. og de var ikke ret høje.
  Jeg begynder at skrive ned nu hvor meget opskrifterne fylder under "Husk fanen" for jeg husker det ikke så godt
  Og tak for rosen.
  Hele iden er at det skal være let! Både opskrifter og forklaringer OG TIL GANGEN til siden, så det er helt bevist at anonyme kan skrive.

  SvarSlet
 5. Hejsa den caramel mudcupcake opskrift bliver de også som en slags brownies el som alm muffins kagedej og kan jeg ikke også bare bage den i springform, selvfølgelig med så meget dej at det passer til formen (kigger bare på mængden af mudcake opskriften)

  Mvh Nathalia Hav en forsat god dag

  SvarSlet
 6. Jeg har aldrig prøvet brownie. Den ligner Mud cake meget, sikkert pga der er chokolade i dem begge.
  Jeg prøvede også at bage den som kage, men den bagte aldrig færdig før den blev brændt, så jeg vil næste gang prøve at bage den som kage , ved at bage en bund af gangen. Tak i lige måde, jeg tror jeg vil bage lidt ;)

  SvarSlet
 7. Hihi ss Bagte den mudcake i nat, men det var ikke lige mig,så lavede alm lagkagebunde...Havde ellers lagt en alm lagkagebund og så et lag jordbærcreme/mouss og så mudcake, men fjernede mudcake igen da jeg ikke turde binde an på, om det smagte godt, lå det i fryseren og skal lave creme til det næste lag i aften.(løb tør for fløde lol)Vil have et lag chokolade el noughat creme i næste lag og så i fryseren igen til jeg skal bruge den d.29 nov. Regner med jeg godt kan lave den over 2 gange...og så tage den op d.28,og smørre op med nutellacreme,imens den er frossen,kan jeg det ???? tror du den kan nå at tø op til næste dag og så betrække den med fondant dagen efter, hvor jeg skal afleverer den...mange hilsner nathalia...sorry alle de spørgsmål

  SvarSlet
 8. Det lyder godt :)
  Jeg tror ikke du kan smørre den op når den er frossen, men jeg er blevet overasktet over hvor hutigt de tør op. Den behøver heller ikke at være optøet helt inde i midten. Er kagen meget kold så kan du risikere den "sveder" , det er ligesom når du tager en kold cola ud af køleskabt, så koldt møder varm luft så, så samles der vand, der sker ikke noget ved det, bare du er forberedt på det :) Jeg har blandet pund til pund og mud cake bunde i en kage, og det smagte godt. Men smag og behag er jo forskellig :)
  Du spørger bare, så ser jeg om jeg kan svarre.

  SvarSlet
 9. Tak det sødt af dig :o)
  Tænkte godt nok om kagen ville komme til at svede,fordi der dannes kondensvand, men kan den holde til at stå ude fra om aftenen til næste dag og så smørre den op om formiddagen :o)og kan jeg sætte pynt på med lidt vand el det jeg bruge til at smørre op med (regner med nutella opsmørring, det så let at blande 1 til 1 af alle tre dele) mvh

  SvarSlet
 10. Ps har prøvet at lave muffins brugte købe creme fra økters produkt som topping og pynten gik helt, i opløsning ??? er det fordi det er creme med mælk ???
  Hva kan jeg bruge for at få et perfekt resultat som smager godt og kan stå nogle timer ???

  SvarSlet
 11. Mit bud er , at hvis du taget den ud af fryseren om aftenen og op i køleskabet, så er den optøet nok til at smøre op og betrække.
  Alle sukker produkter, fondant, krymmel, royal icing blomster,og så vidre vil smelte lidt , eller meget alt efter hvor meget vand det kommer i kontakt med. Det er også derfor du kan bruge vand som "lim", for det smelter overfladen lidt, så det kan smelte sammen.
  jeg vil altid bruge Warren Brown italian meringue buttercream eller en letter opskrift på smørcreme, tilsat en aroma. Jeg vil snart prøve en Merungue topping, men tror faktisk ikke at sukker pynt kan tåle den. Den kan du lave i forvejen og fryse ned. Jeg tager min ud af fryseren om aftnen og måske 4-5 timer før ud af køleskabet. en kraftig tur med et hånd piskeris eller en lille tur med el piskeren for at få den helt jævn er godt når du skal sprøjte med den, jeg gør det ikke hvis jeg "bare" skal smørre op med den.
  Hvis du ikke har prøvet Warren Brown italian meringue buttercream ennu, så prøv den er meget nem at arbejde med.

  SvarSlet