200 g. chokolade
4 blade husblas (fast creme) Brug evt. 3½ blad til en lidt "løsere" creme
1. læg husblas i blød i koldt vand, minimum 5 min
2. varm fløden stille og roligt op, og den behøver ikke at
blive meget varm bare nok til at chokoladen kan smelte
70-75 grader er rigeligt
blive meget varm bare nok til at chokoladen kan smelte
70-75 grader er rigeligt
3. smelt chokoladen i fløden , rør jævnligt for at undgå at
chokoladen brænder på i bunden.
chokoladen brænder på i bunden.
4. knug husblas fri for vand og put i gryden. Rør til
husblassen er opløst.
husblassen er opløst.
5. hæld fløde/chokoladen i en skål, genmmen en sigte og
læg film helt ned på overfladen af fløden, for at udgå
den trækker skind.
læg film helt ned på overfladen af fløden, for at udgå
den trækker skind.
6. sæt den i køleskab i mindst 4 timer
7. pisk den med elpisker til den bliver til en jævn og cremet
masse. Først bliver den jevn, så tror man den er færdig, men
masse. Først bliver den jevn, så tror man den er færdig, men
bliv ved med at pisk, så bliver den meget mere cremet.
Er den blevet for fast, det kommer lidt an på, hvor meget
og hvilken en chokolade du bruger, kan du gøre den mere lind,
med mælk, cacaomælk eller min favorit, Baileys
og hvilken en chokolade du bruger, kan du gøre den mere lind,
med mælk, cacaomælk eller min favorit, Baileys
Se video her
Du kan lave den 4 døgn i forvejen, du kan også fryse den
fordi der er husblas i. Op til 3 mdr.
fordi der er husblas i. Op til 3 mdr.
Du kan bruge den chokolade du kan lide
Du kan bruge lidt mere eller lidt mindre chokolade
Du kan mixe forskellig chokolade
Bruger du meget mørk chokolade kan den blive grynet
at se på men den smager stadig godt.
at se på men den smager stadig godt.
Hejsa
SvarSletkan man bruge cremen til opsmørring og kan den fryses og så tages op og bruges
Mange hilsner Nathalia ;o)
hej Nathalia.
SvarSletDu kan ikke smørre op med den, men du kan godt fryse den. Når jeg har frosset den så når jeg skal bruge den så klipper jeg et lille hul i frost posen og sprøjter cremen lige ned på bunden.
Hvis du vil smørre op med andet en smørcreme, så vil jeg forslå chokolade ganache.
Hej. Hvilken chokolade plejer du at bruge til chokolade creme? :) Kan man bruge marabou? :)
SvarSletMvh Christina.
Du kan bruge lige den chokolade du bedst kan lide. Jeg kan feks bedst lide Galle&Jessen pålægschokolade. Men jeg har efter hånden brugt mange forskellige chokolader i den creme.
SletKan man fryse cremen
SvarSletTø den op og put den i kagen
Fryse hele den pyntede kage
Og tage op og spise den??
Ja alle "mine" cremer og kager kan fryses. Jeg har kun frosset hovr jeg har fyldt og opsmurt kagen, så lade den tø op. Så betrykket den og pyntet den, med pynt der var lavet i forvejen. Jeg har læst om flere der fryser med fondant på, men det har jeg ikke mod på. Så besværligt er det heller ikke at betrække og pynte, syntes jeg.
SvarSletHej kan jeg bruge den creme til pyntning af en kage? Er den fast nok til det ?
SvarSlet