CREME:
½ l. fløde
150 g. hvid chokolade
4 blade husblas
BLÅBÆR SYLT:
200 g. blåbær
100 g. sukker
3 spsk. citronsaft 30 g.
2 tsk. vanilje sukker
2 blade husblas
creme :
1. læg husblas i blød i koldt vand
2. varm fløden lige nok til at chokoladen kan smelte
3 smelt chokoladen i fløden , rør tit i den for
at chokoladen ikke brænder i bunden af gryden.
at chokoladen ikke brænder i bunden af gryden.
4. knug husblas og smelt den i fløden og rør til
den er opløst.
den er opløst.
5. hæld på skål og dæk til med film helt ned til overfladen
for at undgå at den trækker skind. og sæt i køleskab i
-----------------------------------------------
blåbær sylt :
1. læg husblas i blød i koldt vand
2. bær sukker citronsaft og vanilje bringes i kog
i mindst 5 min gerne 10 min
3. knug husblas og smelt i syltet
4. blend let med stavblender
pisk creme og bærsylt sammen når de er kolde
med et el piskeris
med et el piskeris
Du kan bruge andre bær og frugter, Jordbær giver jeg altid en tur med stavblænderen for at undgå "trævler"
Jordbær smager ikke af så meget så der bruger jeg tit
40 til 50 g. flere bær, altså 250 g.
Himbær er meget smagfulde, så der bruger jeg kun 200g
Blåbær smager ikke af noget, så ingen grund til at bruge
flere gram af dem, af den grund kan de også bruge som fyld i alle slags kager.
De giver god farve og og en cremet konsistens, så får de bare lidt extra citron.
Himbær er lette at skille bare med en ske når de har kogt.
Jordbær smager ikke af så meget så der bruger jeg tit
40 til 50 g. flere bær, altså 250 g.
Himbær er meget smagfulde, så der bruger jeg kun 200g
Blåbær smager ikke af noget, så ingen grund til at bruge
flere gram af dem, af den grund kan de også bruge som fyld i alle slags kager.
De giver god farve og og en cremet konsistens, så får de bare lidt extra citron.
Himbær er lette at skille bare med en ske når de har kogt.
I lyset af div baktiere skandaler de seneste år, så kog min 5 min.
Du kan fryse syltet i 3 mdr.
Du kan lave det hele et par dage i forvejen, og så bare blande når du skal bruge det.
Du kan bruge mere eller mindre citron, jeg kan godt lide den frisk feks kort sagt, smag på den. Du kan fryse hele det færdige produkt, altså hele kagen når du har brugt husblas i fyldet, i modsætning til at ha brugt flødeskum
Du kan bruge mere eller mindre citron, jeg kan godt lide den frisk feks kort sagt, smag på den. Du kan fryse hele det færdige produkt, altså hele kagen når du har brugt husblas i fyldet, i modsætning til at ha brugt flødeskum
Jeg kalder den "A´la" fordi Mette Blomsterberg ikke bruger husblas i blåbærsyltet. Men to gange har jeg prøvet at fyldet blev så flydende at jeg var bekymret for om det blev i kagen, så har blåbærfyldet fået to blade husblas siden for at holde lidt på vandet.
kilde
I Mettes opskrifter på bryllups kager med sylt, fryser hun cremen med sylt inden brug, gør du også det
SvarSletJeg gør begge dele.
SvarSletHvis jeg ved jeg har lidt travlt feks op til far´s fødselsdag laver jeg cremen i forvejen og fryser. Men den er også rigtig god uden at blive frosset. Langt de fleste kager bliver også bare bedre af at blive frosset ind en nat, men der er forskellen i "lækkerhed" større end at fryse cremen. :)