20 cm i diameter |
Jeg glemte kagen, så derfor er den lidt mørk på toppen, men det kunne ikke smages |
varmt vådt:
140 ml vand
190 g. smør
140 ml vand
190 g. smør
190 g. chokolade
4 tsk. Pulver kaffe
Koldt vådt
95 ml. mælk
3 æg
6 tsk olie = 15 g.
Tørt
420 g sukker (sukker er vådt, fordi det kan blive flydende. But anyway)
220 g. mel
40 g. kakao
1 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
~~~~~~~~~~~~~~
Bages i midten af ovnen
1. klip bagepapir til så det passer til bunden af formen
2. Tænd ovn på 160 grader
3. Smelt stille og roligt varmt vådt sammen i en gryde og lad det køle lidt.
4. Pisk koldt vådt sammen i en lille skål , jeg bruger bare et hånd piskeris.
5. Rør tørt sammen i en stor skål med ske eller håndpiskeris.
6. Bland det hele med ske, rør godt sammen.
Der bliver 1 liter og 2 deciliter dej.
Det tager ca. 20 til 25 minutter at lave dejen
se video HER
Der bliver 1 liter og 2 deciliter dej.
Det tager ca. 20 til 25 minutter at lave dejen
se video HER
BAGETIDEN ER VEJLEDENDE
Tjæk den efter 50 min med en strikkepind om den er bagt alt efter hvilken
en størrelse du bruger. mine kager er typisk færdige efter 1 time og 10 min.
Men op til 1 time og 40 min kan forkomme. Det er helt normalt at den begynder
at lugte lidt brændt inden den er helt færdig.
at lugte lidt brændt inden den er helt færdig.
En springform på 20 cm i diameter giver en høj kage
En springform på 25 cm i diameter giver en lavere kage
To springforme på 15 cm bliver den mellem 5 og 7 cm høj.
Jeg har brugt kærnemælk, laktosefri minimælk
letmælk, skummemælk, sødmælk og fløde
og jeg har ikke kunne ane nogen forskel.
Når jeg har lavet den til børn, så har jeg ikke brugt kaffepulver, og kun 30 g. kakao
Når jeg har lavet den til børn, så har jeg ikke brugt kaffepulver, og kun 30 g. kakao
Det er en meget tung konfektagetig aromatisk kage der sagtens kan bruges uden fyld.
Den bliver kun bedre af at komme i køleskab og kan fryses, hvilket den kun bliver bedre af .
Men jeg har dog brugt den med det samme, og der får den også ros.
Viskestykket bruger jeg så kagen ikke vokser på midten
Se indlægget her : viskestykke fiffet
Viskestykket bruger jeg så kagen ikke vokser på midten
Se indlægget her : viskestykke fiffet
2X opskriften i 25X25 form |
2X opskriften i 30 cm i diameter form |
varmt vådt:
70 ml. vand
95 g. smør
95 g. chokolade
2 tsk. pulverkaffe
koldt vådt:
47 ml. mælk
1½-2 æg
3 tsk. olie 8 g.
tørt:
210 g. sukker
110 g. mel
20 g. kakao
½ tsk. bagepulver
1/8 tsk. natron
OPSKRIFTEN X 1½
varmt vådt:
210 ml. vand
285 g. smør
285 g. chokolade
6 tsk. pulverkaffe
Koldt vådt:
142 ml. mælk
4½-5 æg
9 tsk. olie eller 23 g.
Tørt:
630 g. sukker
330 g. mel
60 g. kakao
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
OPSKRIFTEN X 2
varmt vådt:
280 ml. vand
380 g. smør
380 g. chokolade
8 tsk. pulverkaffe
koldt vådt:
190 ml mælk
6 æg
12 tsk olie eller 30 g.
12 tsk olie eller 30 g.
tørt:
840 g. sukker
420 g. mel
80 g. kakao
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
varmt vådt:
350 ml. vand
475 g. smør
475 g. chokolade
14 tsk. pulverkaffe
koldt vådt:
237 ml. mælk
8 æg
15 tsk. olie eller 38 g.
tørt:
1050 g. sukker
530 g. mel
100 g. kakao
2½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
Opskriften X 3:
varmt vådt:
420 ml. vand
570 g. smør
570 g. chokolade
12 tsk pulverkaffe 10 g.
koldt vådt:
285 ml. mælk
9 æg
18 tsk olie 45 g.
Tørt:
1260 g. sukker
660 g. mel
120 g. kakao
3 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
Jeg har lidt set din video - hvorfor slutter du af med at taget et viskestykke rundt om formen? Er det for ikke at få brændte kanter?
SvarSletHej Nanna.
SvarSletDet er for at undgå at kagen vokser på midten.
http://huskekage.blogspot.com/2011/08/viskestykke-fiffet.html
Hej
SvarSletDet ser ud til at være lidt til at gå til. Har også lige set videoen, og undrede mig over viskestykket!
Er det et vådt hårdt opvredet viskestykke eller tørt, for det skal da prøves:-)
Med venlig hilsen
Christina
Hej Christina
SletViskestykket er sjaskvådt, og så har det lige fået et let klem, men det er så vådt at når det har siddet på formen lidt, så driver der lidt vand af det.
Hvor længe skal viskestykket være på?
SvarSletHej Nina
SletJeg har det på hele tiden. Nogen gange når jeg laver små kager feks 15 cm i diameter, der ikke skal bage så længe, tager jeg det af de sidste 10 min. af bagetiden for at være sikker på at siderne også er bagt. Jeg har prøvet et par gange at siden ikke var bagt, men det skete ikke noget ved det, ud over det gav lidt extra arbejde med at skrabe lidt "snask" af.