Mud cake

20 cm i diameter

Jeg glemte kagen, så derfor er den lidt mørk
 på toppen, men det kunne ikke smages
                          
varmt vådt:
140 ml vand
190 g. smør 
190  g.   chokolade
4     tsk. Pulver kaffe

Koldt vådt
  95 ml.  mælk
   3         æg 
   6 tsk   olie = 15 g.

Tørt
420 g     sukker (sukker er vådt, fordi det kan blive flydende. But anyway)
220 g.    mel
  40 g.    kakao
    1 tsk  bagepulver
1/4  tsk  natron
                                       ~~~~~~~~~~~~~~
                         Bages i midten af ovnen

1.  klip bagepapir til så det passer til bunden af formen 
2.  Tænd ovn på 160 grader
3.  Smelt stille og roligt varmt vådt sammen i en gryde og  lad det køle lidt.
4.  Pisk koldt vådt sammen i en lille skål , jeg bruger bare  et hånd piskeris.
5.  Rør tørt sammen i en stor skål med ske eller håndpiskeris.
6.  Bland det hele med ske, rør godt sammen.

Der bliver 1 liter og 2 deciliter dej.
Det tager ca. 20 til 25 minutter at lave dejen

                                se video HER

                  BAGETIDEN ER VEJLEDENDE 
Tjæk den efter 50 min med en strikkepind om den er bagt alt efter hvilken 
en størrelse du bruger. mine kager er typisk færdige efter 1 time og 10 min.
Men op til 1 time og 40 min kan forkomme. Det er helt normalt at den begynder 
at lugte lidt brændt inden den er helt færdig. 

En springform   på 20 cm i diameter giver en høj kage
En springform   på 25 cm i diameter giver en lavere kage
To springforme på 15 cm bliver den mellem 5 og 7 cm høj.

Jeg har brugt kærnemælk, laktosefri minimælk
letmælk, skummemælk, sødmælk og fløde
og jeg har ikke kunne ane nogen forskel.

Når jeg har lavet den til børn, så har jeg ikke brugt kaffepulver, og kun 30 g. kakao

Det er en meget tung konfektagetig aromatisk kage der sagtens kan bruges uden fyld.
Den bliver kun bedre af at komme i køleskab og kan fryses, hvilket den kun bliver bedre af .
Men jeg har dog brugt den med det samme, og der får den også ros.
Viskestykket bruger jeg så kagen ikke vokser på midten


Se indlægget her : viskestykke fiffet


2X opskriften i 25X25 form
2X opskriften i 30 cm i diameter form
OPSKRIFTEN ½ X
varmt vådt:
70   ml. vand
95    g. smør
95    g. chokolade
  2  tsk. pulverkaffe

koldt vådt:
47   ml. mælk
1½-2     æg
 3   tsk. olie   8 g.

tørt:
210  g. sukker
110  g. mel
  20  g. kakao
 ½ tsk. bagepulver
1/8 tsk. natron


OPSKRIFTEN X 1½
varmt vådt:
210   ml. vand
285     g. smør
285     g. chokolade
   6   tsk. pulverkaffe

Koldt vådt:
142   ml. mælk
4½-5       æg
9      tsk. olie eller 23 g.

Tørt:
630    g. sukker
330    g. mel
 60     g. kakao
1½   tsk  bagepulver
 ½    tsk natron

OPSKRIFTEN X 2
varmt vådt:
280    ml. vand
380      g. smør
380      g. chokolade
   8    tsk. pulverkaffe

koldt vådt:
190    ml mælk
   6          æg
12     tsk olie eller 30 g.

tørt:
840      g. sukker
420      g. mel
  80      g. kakao
   2    tsk. bagepulver
  ½    tsk. natron

OPSKRIFTEN X 2½

varmt vådt:
350  ml. vand
475    g. smør
475    g. chokolade
 14 tsk. pulverkaffe

koldt vådt:
237  ml. mælk
  8         æg
15   tsk. olie eller 38 g.

tørt:
1050 g. sukker
 530  g. mel
 100  g. kakao
 2½ tsk. bagepulver
  ½ tsk. natron

Opskriften X 3:
varmt vådt:
420  ml. vand
570    g. smør
570    g. chokolade
  12  tsk pulverkaffe 10 g.

koldt vådt:
285   ml. mælk
   9         æg
 18   tsk olie 45 g.

Tørt:
1260   g. sukker
 660    g. mel
  120   g. kakao
     3 tsk. bagepulver
   ½  tsk. natron

 

kildeangivelsekageklovn.dk


6 kommentarer :

  1. Jeg har lidt set din video - hvorfor slutter du af med at taget et viskestykke rundt om formen? Er det for ikke at få brændte kanter?

    SvarSlet
  2. Hej Nanna.
    Det er for at undgå at kagen vokser på midten.

    http://huskekage.blogspot.com/2011/08/viskestykke-fiffet.html

    SvarSlet
  3. Hej
    Det ser ud til at være lidt til at gå til. Har også lige set videoen, og undrede mig over viskestykket!
    Er det et vådt hårdt opvredet viskestykke eller tørt, for det skal da prøves:-)
    Med venlig hilsen
    Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christina
      Viskestykket er sjaskvådt, og så har det lige fået et let klem, men det er så vådt at når det har siddet på formen lidt, så driver der lidt vand af det.

      Slet
  4. Hvor længe skal viskestykket være på?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nina
      Jeg har det på hele tiden. Nogen gange når jeg laver små kager feks 15 cm i diameter, der ikke skal bage så længe, tager jeg det af de sidste 10 min. af bagetiden for at være sikker på at siderne også er bagt. Jeg har prøvet et par gange at siden ikke var bagt, men det skete ikke noget ved det, ud over det gav lidt extra arbejde med at skrabe lidt "snask" af.

      Slet