JEM sommerfugl udstikker

Virkelig søde, virkelige besværlige!
Ligesom med smørcreme og royal icing
har det noget at gøre med at ramme den
helt rigtige fugtighed og temp.
Fondanten skal være tør, og ikke for varm.
Lad fondanten hvile både når du har rullet en plade ud
og evt når du skal ha den ud af udstikkeren.
At den er lidt "flosset" i kanterne gør ik så meget
det kan rettes til sidst med at skrabe med en tandstik
Godt med tylosepulver og marizena og toldmodighed
Det kan ik ses på der færdige resultat er der er meget
Marizena i.    
Jeg bruger Wiltons fondant med tylosepulver        
SE VIDEO HER

Jeg prøvede lige at stikke ud i den plade fondant der havde ligget
natten over, og det er MÅske lidt letter at stikke ihvertifald "baggrunden "
ud, ihvertifald en anden mulighed for at få en sommerfugl




9 kommentarer :

  1. Hold op hvor er de flotte og sikken en tålmodighed du har. Må prøve dem en dag :-)

    SvarSlet
  2. TAk lige den her drillede altså lidt mere end hvad de ellers har gjort, men jeg tænkte det ikke gjorde noget.
    De andre jeg har lavet har de små dele hurtiger kommet ud.

    SvarSlet
  3. Hvad er det for en blomsterudstikker du har brugt på billedet?

    SvarSlet
  4. det er PME Sunflower/Daisy/Gerbera plunger udstikkersæt
    Der er et billed af dem under fanen "din første kage trin for trin"

    http://huskekage.blogspot.com/p/trin-for-trin.html

    SvarSlet
  5. Rigtig flot kage. Hvor har du købt sommerfugle udstikkerene?

    SvarSlet
  6. http://specialkoebmanden.dk/fondant-udstikkere-67/former-figurer-145/lacy-butterflies-saet-4-6685.html

    SvarSlet
  7. HEJSA Hvilke fondant bruger du, til de forskellige ting, til overtræk af kager - pynt m.m

    Mange hilsner Nathalia

    SvarSlet
  8. Hej Nathalia
    Til overtræk er jeg blevet glad for Sweet Kitchen fondant, det køber jeg hos Specialkøbmanden. Det er nemt at få til at ligge pænt på kagen, det er blødt og mere elastisk end Wiltons fondant, som jeg startede med at bruge. Til modelereing er det for blødt, jeg har prøvet at give det lidt extra tylosepulver, men jeg er stadig ikke tilfreds med det. Det ud over kan jeg lide smagen der har en let vanillie smag.
    Til modellering bruger jeg Wiltons fondant med tylosepulver også til blomster.
    Jeg har fornyligt prøvet wilton gumpaste til blomster. Jeg har jo altid hørt at man ligeså godt kan bruge fondant med tylosepulver som at købe gumpaste. Der er stor forskel. Det er svært for mig lige at sige hvad de er men står du en klump wiltons fondant på størrelse med et hønseæg i den ene hånd og en gumpaste på størrelse med et æg i den anden , så er gumpasten meget lettere. Den er også mere gummiagtig. Den er letter at arbejde med og skal jeg lave store blomster er der ingen tvivl, Wilton redy to use gumpaste.

    SvarSlet