(130 grader i varmluft) i 55-60 min
obs. æggene skal deles i blommer og hvider.
Det tørre:
330 g. sukker 1½ cups
300 g. mel 2 cups
1 spsk. bagepulver
1½ tsk. gelatinepulver 7,5 g.
½ tsk. salt
Det våde:
125 ml. olie ½ cup.
7 æggeblommer
250 ml. vand 1 cup
æggehviderne:
7 æggehvider
½ tsk. creme of tartar, eller 1 tsk. hvid eddike
1. Tænd ovnen på 160 grader, eller 130 grader på varmluft.
2. Klip bagepapir så det passer i bunden af din bageform.
3. Pisk det tørre godt sammen med et håndpiskeris, og lav en fordybning i midten.
4. Hæld olie, æggeblommer og vand i fordybningen i den rækkefølge, og sæt den til side.
5. Æggehviderne og creme of tartar piskes stive
6. Det tørre, med olie, æg,vand blandingen røres/piskes let sammen. Det må ikke piskes for meget.
7. Vend de stive æggehvider i dejen, af 3 omgange.
8. Hæld dejen i 2 bageforme på 20 cm med bagepapir i bunden. De skal ikke smøres med fedt.
9. Bag dem i midten af ovnen på 160 grader i 55 til 60 minutter. (bagetiden er vejledende)
10. Tag formene ud og lad dem køle i 15 minutter og vend så formene på hoved og lad den køle helt af
inden du skærer den fri af formen.
Jeg har ladet den køle på bunden, og det gik nu fint, den er stadig lige så luftig.
Jeg har prøvet som hun skrev at hele køletiden skulle være på hovedet, men det var med et lidt dårligt resultat, så jeg venter lidt med at sætte formen på hovedet.
Hun bruger også mere salt, 1 tsk, men jeg kan bedre lide den med ½ tsk eller bare et knips.
Kilde: How to cook that, Perfect Sponge Cake Recipe
Hun har også lavet en video
x1½:
495 g. sukker (3 cups)
450 g. mel (4 cups)
1½ spsk. bagepulver
2 1/4 tsk. gelatinepulver
½ tsk. salt
87,5 ml. olie (en halv+en kvart cup) eller 150 g.
10 æggeblommer
375 ml. vand (en hel+en halv cup)
10 æggehvider
1 tsk creme of tartar
(en portion, i form på 24 1/2cm giver to gode bunde)
Tak for opskrift. Lyder spændende.
SvarSletKan de ikke bare køle af helt almindelig?
Hvad godt skulle det gøre at de vender på hovedet og køler af? :)
Ifølge forfatternes video så er det med til at gøre den mere luftig. Jeg har også prøvet at lade hele køletide være på bunden og det gik nu også fint.
SvarSletHvad pynter man den så med ?
SvarSletJeg flækker den og bruger den som bunde. Du kan se hvilke kager hvor jeg har brugt den opskrift. Jeg skriver altid hvilke opskrfter jeg har brugt. Men den er også god "bare" med flødeskum og friske bær i midten. Den måde at pynte på kan du se under kilde angivelse nedrest i indlægget.
SvarSletEr der dej nok til to forme i den opskrift, som vist på billedet?
SvarSletJa to forme på 20 cm i diameter passer den til-
SvarSletJa to forme på 20 cm i diameter passer den til-
SvarSlet