Perfekt "svampe"kage

Som "opfinderen" Ann Reardon skriver, har hun, som jeg selv prøvet en del sponge cakes. De har enten været for "seje", tørre, søde, æggede eller andet. Den bliver kun bedre af at blive frosset.


(160 grader i 55 til 60 i 20 cm forme)
(130 grader i varmluft) i 55-60 min
obs. æggene skal deles i blommer og hvider.

Det tørre:
 330         g.    sukker             1½ cups
 300         g.    mel                 2    cups
     1    spsk.    bagepulver
     1½    tsk.    gelatinepulver 7,5 g.
       ½    tsk.    salt

Det våde:
 125     ml.   olie                      ½ cup.
     7             æggeblommer
 250     ml.   vand                     1 cup

æggehviderne:
     7            æggehvider
      ½   tsk.  creme of tartar, eller 1 tsk. hvid eddike

  1.  Tænd ovnen på 160 grader, eller 130 grader på varmluft.
  2.  Klip bagepapir så det passer i bunden af din bageform.
  3.  Pisk det tørre godt sammen med et håndpiskeris, og lav en          fordybning i midten.
  4.  Hæld olie, æggeblommer og vand i fordybningen i den                 rækkefølge, og sæt den til side.
  5.  Æggehviderne og creme of tartar piskes stive
  6.  Det tørre, med olie, æg,vand blandingen røres/piskes let             sammen. Det må ikke piskes for meget.
  7.  Vend de stive æggehvider i dejen, af 3 omgange.
  8.  Hæld dejen i 2 bageforme på 20 cm med bagepapir i                    bunden. De skal ikke smøres med fedt.
  9.  Bag dem i midten af ovnen på 160 grader i 55 til 60                      minutter. (bagetiden er vejledende)
10.  Tag formene ud og lad dem køle i 15 minutter og vend så             formene på hoved og lad den køle helt af
        inden du skærer den fri af formen.


Jeg har ladet den køle på bunden, og det gik nu fint, den er stadig lige så luftig.
Jeg har prøvet som hun skrev at hele køletiden skulle være på hovedet, men det var med et lidt dårligt resultat, så jeg venter lidt med at sætte formen på hovedet.
Hun bruger også mere salt, 1 tsk, men jeg kan bedre lide den med ½ tsk eller bare et knips.

Kilde: How to cook that, Perfect Sponge Cake Recipe
           Hun har også lavet en video

 x1½:

  495     g. sukker                 (3 cups)
  450     g. mel                      (4 cups)
    1½ spsk. bagepulver
 2 1/4  tsk. gelatinepulver
     ½  tsk. salt

   87,5  ml.  olie  (en halv+en kvart cup)   eller 150 g.
   10           æggeblommer
   375   ml. vand (en hel+en halv cup)

   10    æggehvider
   1 tsk creme of tartar

(en portion, i form på 24 1/2cm giver to gode bunde)





7 kommentarer :

  1. Tak for opskrift. Lyder spændende.
    Kan de ikke bare køle af helt almindelig?
    Hvad godt skulle det gøre at de vender på hovedet og køler af? :)

    SvarSlet
  2. Ifølge forfatternes video så er det med til at gøre den mere luftig. Jeg har også prøvet at lade hele køletide være på bunden og det gik nu også fint.

    SvarSlet
  3. Hvad pynter man den så med ?

    SvarSlet
  4. Jeg flækker den og bruger den som bunde. Du kan se hvilke kager hvor jeg har brugt den opskrift. Jeg skriver altid hvilke opskrfter jeg har brugt. Men den er også god "bare" med flødeskum og friske bær i midten. Den måde at pynte på kan du se under kilde angivelse nedrest i indlægget.

    SvarSlet
  5. Er der dej nok til to forme i den opskrift, som vist på billedet?

    SvarSlet
  6. Ja to forme på 20 cm i diameter passer den til-

    SvarSlet
  7. Ja to forme på 20 cm i diameter passer den til-

    SvarSlet