Stigebil til Stig

Afskedsreception for Stig som har være overchauffør i stigebil M9 ville have Mudcake. Den er fyldt med Ala´Mette Blomsterbergs blåbærcreme, hvor blåbær er skiftet ud med jordbær. Kagen er 50x40x8 og den største enkel kage jeg har betrukket. Det er jeg sikker på jeg ikke har kunnet gøre uden TheMat.
Bilen er lavet på en flamingo dummie. og skjoldene har jeg lavet med en hjemmelavet mould af rester af fondant iblandet tylosepulver.
Siden er JEM sidecutter.






Tog Kage

Dejligt at lave kage til de helt små en gang i mellem. Det er Helles banan kage med nutella mellem lagene. Toget er købt ved Fredriksbergkøbmanden.

To tallet er fra Wilton
Tog skinner og bjælker er fra JEM
Strip cutter 1-3 mm
Strip cutter 3-7 mm


                                                                                                                                                                 

Flødebolle protest kage

Til farmor og farfars julebanko er der flødebloller som sidegevinst. Farmor talte om at skære ned på sidegevinsterne til kun pladen fuld. Jeg protesterede da jeg er vild med flødeboller, Så kagen er sådan en lidt hurtig protest kage som kom med til kaffen.
Igen en Mudcake smurt op med flødebolleguf, som i virkeligheden er merengue masse fra Italian Meruinge Buttercreme uden smørret. Den er blevet brændt med en creme brulee brænder (jeg syntes ik rigtigt jeg kunne smage det)

blødt smør/smørbart

Jeg tager smørret direkte fra køleskabet og blødgør det i mikrobølgeovnen på lav styrke. Min mikrobølgeovn er på 750 Watt, og jeg skruer ned på halv styrke. Smørret behøver ikke at være vildt blødt, bare lige "smørbart"

                                     SE video HER




Kronet


Kender i ikke det at man ser en turorial på tv eller på nettet og det ser let nok ud. Nå man så selv prøver så.. DET prøvede jeg med Mette Blomsterbergs kronet. Det så let nok ud på tv, og nogen gange gik det meget godt og andre gange ikke. Nu har jeg fundet ud af hvad der gik galt og deler lige. Tit har jeg kun brug for en lille mængde at sprøjte med og så er det mere praktisk med et kornet.
Det var noget af en opgave at prøve at optage det så det gav mening. Selvom jeg ikke er helt tilfreds med resultatet var det det bedste bud på de optagelser jeg havde lavet. Der for viser jeg det et par gange. Så missede du noget første gang, kan det være det kommer med i næste forsøg.

                                Se video her




Japan inspireret

Mudcake med Mette Blomsterbergs blåbærcreme, bare med hindbær i stedet for. Warren Brown´s Italian Meruinge Buttercreme med Lone´s Karameltrøffel i som smag. HOLD DA OP det var godt. Det bliver ikke sidste gange jeg gør det. Den blev kogt tykkere end når jeg bruger den i chokoladecreme.
Kagen er betrukket med Satin Ice med buttercreme smagen som har en let karamelsmag. 

Af udstyr har jeg brugt
med den lidt mindre cutter fra
og den høje bort i bunden er 






Overflødighedshorn

Jeg skulle også lige prøve hornet. Jeg kom til at bruge to forskellige opskrifter. Halv portion af Mette Blomsterberg´s opskrift til massen, og kagekonens vejledning til et minihorn. Så jeg var lidt forvirret over bagetempraturen, men det endte med at jeg bagte på 200 grader. Jeg bagte af 3 omgange, for jeg kunne se at andres stykker blev mørkere og mørkere jo mindre de blev, så dem i mindste er kun bagt i 8 min,  midten i 10 og de største i 11 min, og det blev holdt øje med dem. Chokoladearbejde er godt nok noget nassede noget at arbejde med. Til at starte med gik det meget godt. men da hornet var færdig var der chokolade overalt :D
På trods af jeg syntes jeg gjorde mig MEGET umage, blev det alligevel skævt :-/