210 grader varmluft
80 g. smør
2,5 dl mælk
25 g. gær
50 g. sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
600 g. mel
1. Smelt smørret i mikrobølgeovn i en skål hvor der også er plads til mælken
2. Hæld mælk i
3. opløs gær i smør og gær.
4 tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør med enten håndpiskeris eller ske for at fordele
5. kom væsken op i melet som er vejet af i røremaskinen eller en stor skål
6. ælt til det er blank
7 hæv en times tid eller dobbelt størrelse
8. kom dejen ud på bordet og del i 15 stykker og slå dem op
9. Stilles på plade til hævning i 30 min
10. stryg bollerne med æg, kaffe eller vand og bag ved 210 grader i varmluft ovn i 10 til 12 min
Ingen kommentarer :
Send en kommentar