A´la Mette Blomsterberg´s blåbærcreme


 CREME:
    ½  l.   fløde
 150 g. hvid chokolade
    4 blade husblas

BLÅBÆR SYLT:
 200 g.    blåbær
 100 g.    sukker
    3 spsk. citronsaft   30 g.
    2  tsk. vanilje sukker
    2 blade husblas

creme :
1. læg husblas i blød i koldt vand
2. varm fløden lige nok til at chokoladen kan smelte
3  smelt chokoladen i fløden , rør tit i den for 
   at chokoladen ikke brænder i bunden af gryden.
4. knug husblas og smelt den i fløden og rør til
    den er opløst.
5. hæld på skål og dæk til med film helt ned til overfladen
    for at undgå at den trækker skind. og sæt i køleskab i 
    mindst 4 timer

                            se hjælpe video HER
                          -----------------------------------------------
blåbær sylt :
1.  læg husblas i blød i koldt vand
2.  bær sukker citronsaft og vanilje bringes i kog
     i mindst 5 min gerne 10 min
3.  knug husblas og smelt i syltet
4.  blend let med stavblender 
5.  hæld på skål eller tupparware og i køleskab mindst
     2   timer

                        se hjælpe video  HER

        pisk creme og bærsylt sammen når de er kolde
        med et el piskeris

Du kan bruge andre bær og frugter, Jordbær giver jeg altid en tur med stavblænderen for at undgå "trævler"

Jordbær smager ikke af så meget så der bruger jeg tit
40 til 50 g. flere bær, altså 250 g.

Himbær er meget smagfulde, så der bruger jeg kun 200g

Blåbær smager ikke af noget, så ingen grund til at bruge
flere gram af dem, af den grund kan de også bruge som fyld i alle slags kager.
De giver god farve og og en cremet konsistens, så får de bare lidt extra citron.

Himbær er lette at skille bare med en ske når de har kogt. 
I lyset af div baktiere skandaler de seneste år, så kog min 5 min.
Du kan fryse syltet i 3 mdr.
Du kan lave det hele et par dage i forvejen, og så bare blande når du skal bruge det.

  Du kan bruge mere eller mindre citron, jeg kan godt lide den frisk feks kort sagt, smag på den. Du kan fryse hele det færdige produkt, altså hele kagen når du har brugt husblas i fyldet, i modsætning til at ha brugt flødeskum 
Jeg kalder den "A´la" fordi Mette Blomsterberg ikke bruger husblas i blåbærsyltet. Men to gange har jeg prøvet at fyldet blev så flydende at jeg var bekymret for om det blev i kagen, så har blåbærfyldet fået to blade husblas siden for at holde lidt på vandet.

kilde

2 kommentarer :

  1. I Mettes opskrifter på bryllups kager med sylt, fryser hun cremen med sylt inden brug, gør du også det

    SvarSlet
  2. Jeg gør begge dele.
    Hvis jeg ved jeg har lidt travlt feks op til far´s fødselsdag laver jeg cremen i forvejen og fryser. Men den er også rigtig god uden at blive frosset. Langt de fleste kager bliver også bare bedre af at blive frosset ind en nat, men der er forskellen i "lækkerhed" større end at fryse cremen. :)

    SvarSlet